C’est la vie

Cugetă mult și vorbește puțin. E genul de om care trece direct la fapte, care nu se obosește să-ți povestească despre desenele preferate ale copilăriei sale, care întoarce o situație pe toate părțile posibile pentru ca la sfârșit să rostească o propoziție cu subiect și predicat, lăsându-te fără cuvinte, finalizând astfel conversația. Îl privești în timp ce el nu spune nimic, ci doar studiază ceașca plină cu ceai prea fierbinte pentru a fi băut.

Mie îmi place să vorbesc, să argumentez, să expun opinii. Bineînțeles, asta nu înseamnă că judec mai puțin. Prietenii apropiați știu cele mai mărunte și neînsemnate lucruri despre mine, cuvinte spuse într-o doară, purtate de o adiere leneșă într-o seară fierbinte de vară undeva, departe. Nu pot să neg faptul că am cicatricile mele- răni pe care le port cu mândrie, iar el, de asemenea, are stigmatele lui.
Uneori, îmi privesc reflexia din proprii săi ochi și văd altă persoană, o altă ea. Auzisem tot felul de zvonuri despre această ‘ea’ și toate aveau drept încheiere aceeași propoziție- ‘L-a rănit,a suferit mult. ‘

Uneori, indiferent de numarul de persoane care roiesc în preajma mea, mă deconectez de toți și toate și privesc în gol, vreme de câteva secunde. Readuc la viață chipul celuilalt în spatele retinei, îi las vocea să-mi biciuiască sufletul, și gândesc  ‘ Concluzia noastră care ar fi? ‘ .

Circumstanțele întâlnirii noastre au fost foarte haioase. El căuta o altă ea care să-l scape de dor, eu alergam, încercam să găsesc adăpost, pentru ca fantoma unei foste iubiri să nu mă prindă din urmă.
Când ne-am întâlnit,am știut amândoi că avem ceva în comun,un ‘ceva’ îngropat adânc în inimile și gândurile noastre. Destinul, însă, a făcut ca aceasta să fie singura asemănare. Totul s-a petrecut destul de repede, presupun ca niciunul din noi nu voia să joace altă carte, să mizeze din nou pe o altă bucată de suflet. Acum ne leagă un frumos sentiment de prietenie. Nu suntem potriviți unul pentru celălalt și o știm.

972232_333140890145786_714687924_nȘtiu de asemenea că, deocamdată, el o să privească în continuare fata care citește Paulo Coelho, gândindu-se la admiratoarea lui Umberto Eco, iar că eu o să mă las învăluită de un parfum oriental-fructat total diferit de One Million-ul combinat cu un iz ușor de fum de țigară cu care eram obișnuită.

Leave a reply